Două slătinence, premiate la Gala Trofeelor Alexandrion

77

10 trofee pentru cei mai buni sportivi ai țării au fost oferite la Gala Trofeelor Alexandrion, la finele săptămânii trecute. Printre cei mai buni, două slătinence: Adina Diaconu și Irina Ciobanu.

Slătinencele Adina Diaconu și Irina Ciobanu încă mai culeg lauri după succesul obținut anul trecut la Luxemburg cu echipa României de tenis de masă. Premiate de către Ministerul Tineretului și Sportului cu câte 37.000 de lei, premiate în cadrul Galei premiilor Asociației Presei Sportive, de Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina, cele două tenismene au primit, alături de echipa feminină cu care au obținut titlul de campioană europeană pe echipe după 12 ani, un nou trofeu, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.

Fundația Alexandrion a oferit distincții și recompense financiare sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2017, în prezența a peste 300 de invitați, pe baza unei selecții riguroase, în urma consultării cu reprezentanții a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate. Câștigătorii celei de-a treia gale a Trofeelor Alexandrion sunt:

  1. Simona Halep (tenis – numărul 2 mondial WTA);
  2. Cristina Neagu (handbal – cea mai bună jucătoare a lumii);
  3. Horia Tecău (tenis – câștigător US Open la dublu);
  4. Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj, dublu categorie ușoară, campioane mondiale;
  5. Loredana Toma (haltere -3 medalii de aur la Mondiale);
  6. Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte);
  7. Cătălina Ponor (gimnastică – campioană europeană la bârnă;
  8. Marian Drăgulescu (gimnastică – campion european la sol);
  9. Echipa feminină de canotaj 8+1 a României (campioană mondială și europeană);
  10. Echipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană);

Echipa feminină de tenis de masă a României a obținut titlul de campioană europeană pe echipe, al patrulea titlu pentru țara noastră după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) și 2005 (Aarhus), a Campionatul European de Tenis de Masă Seniori, Proba pe echipe, desfășurat la Luxemburg, în perioada 11 – 18 septembrie.

Adina Diaconu este de 12 ori campioană europeană la juniori, mondială la tineret, europeană de tineret, campioană națională la senioare, triplă campioană naţională la tineret în probele de simplu, dublu fete şi dublu mixt.