Dăncilă taie și spânzură în Guvern

145

Unul dintre cei mai controversați secretari de stat, responsabil cu achiziția de armament pentru Armată, Florin Lazăr Vlădică, a fost eliberat din funcție, la sfârșitul săptămânii trecute, prin decizie a noului prim-ministru, Viorica Dăncilă.

Vlădică este un apropiat al magnatului Ovidiu Tender, a manageriat pentru acesta afacerile derulate în Africa și a fost numit în Guvernul României, anul trecut, de către fostul premier Sorin Grindeanu, scrie Jurnalul Național. Căruia i-a supraviețuit și pe parcursul mandatului lui Mihai Tudose. Florin Lazăr Vlădică este primul oficial care a vorbit, anul trecut, despre faptul că România urma să achiziționeze rachete de tip “Patriot” de la Guvernul SUA, lucru care a inflamat, inițial, zona politică românească, dar care s-a și înfăptuit, la finalul anului trecut, când Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la această achiziție.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a emis, miercuri, 31 ianuarie, Decizia nr. 94/2018, privind eliberarea din funcția de secretar de stat și de șef al Departametului “Armamente” al Ministerului Apărării Naționale (MApN) a lui Florin Lazăr Vlădică. Această decizie, cu efect imediat, contrasemnată de către secretarul general al Guvernului, Ioana Andreea Lambru, a fost publicată, în aceeași zi, în Monitorul Oficial al României.

Florin Lazăr Vlădică a fost numit în funcția respectivă prin decizia fostului prim-ministru Sorin Grindeanu, în data de 29 martie 2017, în baza unei adrese a Ministerului Apărării Naționale, din aceeași zi, purtând numărul 2390. Această numire a surprins multă lume avizată, având în vedere că Vlădică nu a lucrat, oficial, în sistemul de apărare și siguranță națională, el venind în Guvern din mediul privat.