552 de sancțiuni rutiere în weekend. 38 de șoferi au rămas pietoni

60

18 echipaje de poliție au fost în stradă sâmbătă și duminică pe drumurile Oltului.  Iar sancțiunile aplicate au fost de ordinul sutelor.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat o acțiune de amploare la nivelul întregului județ, în intervalul 2 – 4 februarie, la care au participat 18 echipaje de poliție rutieră.

„Cu această ocazie, au fost aplicate 552 sancțiuni contravenționale, în valoare de 127220 lei. Totodată, au fost reținute 38 permise de conducere, dintre care: 1 pentru circulația pe sensul opus de mers, 3 pentru neacordarea de prioritate pentru vehicule, 6 pentru consum de băuturi alcoolice , 2 pentru nerespectarea regulilor la trecerea de cale ferată, 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru depășire neregulamentară și 2 pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 8 certificate de înmatriculare, 4 pietoni au fost sancționați pentru traversarea drumului prin loc nepermis și 9 bicicliști care nu au consumat alcool sau nu purtau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.”, arată IPJ Olt.

Iar poliția olteană avertizează că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea asigurării siguranței în trafic.