Ministrul Stănescu a predat „fondurile europene” Rovanei Plumb

109

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a predat ieri domeniul „fonduri europene” către noul ministru Rovana Plumb.

Paul Stănescu rămâne cu dezvoltarea regională și administrația publică, de ieri fondurile europene fiind preluate de Rovana Plumb. Cei doi miniștri au semnat ieri protocolul de predare-primire.

Potrivit unui comunicat al MDRAP, viceprim-ministrul Stănescu a declarat că finanţările europene disponibile pentru beneficiarii publici şi privaţi pentru lunile ianuarie, februarie şi martie au fost deja lansate, o sumă de 3,1 miliarde de euro fiind direcţionată în principal pentru serviciile de sănătate, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriilor, pentru investiţii în infrastructura de cercetare-dezvoltare, comunicaţii şi utilizarea noilor tehnologii, dar şi pentru investiţii în regenerarea urbană. „Acest obiectiv face parte din strategia Guvernului, care prevede ca, în acest an, să fie lansate toate cele 23 de miliarde de euro disponibile a fi cheltuite până în anul 2023”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Potrivit Rovanei Plumb, rata de absorbţie a fondurilor europene pe care România şi-o propune până în anul 2020 este de 72,5% din totalul alocării, iar până în anul 2023 procentajul vizat este 100%.

La cedarea domeniului „fonduri europene”, viceprim-ministrul Paul Stănescu le-a mulţumit reprezentanţilor Comisiei Europene pentru suport, cât şi colegilor din minister şi partenerilor pentru buna colaborare şi le-a urat succes ministrului Rovana Plumb şi echipei de la Ministerul Fondurilor Europene.