Naveta între palate: la Victoria lucrează, la justiție semnează

115

Consilierul primului-ministru al României este nevoit, fie că vrea sau nu, să facă naveta la Slatina cel puțin o dată pe săptămână, la Poliție. Navetă face și între serviciu, de două zile la Palatul Victoria, și palatele justiției din Dolj, Gorj sau Înalta Curte.

Numit de două zile pe postul de consilier al premierului Dăncilă, celebrul edil al Slatinei nu a scăpat de controlul judiciar, magistrații doljeni stabilind că este necesar ca acesta să se prezinte o dată pe săptămână la organul de poliţie de la Slatina desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis ieri, chiar în prima zi de lucru a proaspătului consilier al premierului, să menţină controlul judiciar în cazul lui Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei și fost ministru al Finanțelor, audiat în procesul în care a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă. Deși Vâlcov a invocat faptul că noul job îi îngreunează prezența la Slatina o dată pe săptămână, magistrații au respins cererea de ridicare a controlului judiciar. Astfel, Vâlcov va face în continuare naveta la Slatina (altădată de la Slatina la București pe vremea căsniciei cu Lavinia Șandru), conform unui program stabilit de comun acord cu ofițerul de supraveghere, în funcție și de termenele deloc puține pe care le are în instanță. Magistraţii doljeni au fixat următorul termen în acest proces pentru data de 14 martie.

Iar aceasta nu este singura navetă pe care consilierul de stat este nevoit să o facă. De la Palatul Victoria, Vâlcov trebuie să se prezinte și la alte palate: ale justiției, la termenele celor trei procese aflate pe rolul tribunalelor Dolj și Gorj,  dar și la Înalta Curte.