Copiii dintr-o comună, educați să ofere ajutor vârstnicilor

120

Schimbarea de mentalitate a noii generații și oameni mai buni, care să sară în ajutorul semenilor este proiectul demarat de edilul din Scărișoara, care implică tineretul localității în acțiuni de voluntariat.

„DESCHID UN NOU CAPITOL LA SCĂRIȘOARA! PRIMĂRIA – ȘCOALA – BISERICA și-au dat mâna în educarea și implicarea copiilor în acte de VOLUNTARIAT! Mulțumesc preoților parohi, doamnei director al școlii si profesorilor implicați!”, este mesajul transmis de către primarul comunei Scărișoara, Liviu Tiugan.

Mai exact, este vorba de educarea tinerei generații în a oferi ajutor, de a face fapte bune fără să ceară nimic în schimb. „Doresc sa sădesc în sufletul copiilor dorința de a face fapte bune. Orice copil are un vecin sau o vecină care este în vârstă și are copiii plecați, în țară sau în străinătate). Fiecare copil trebuie să identifice nevoile bătrânilor și, la momentul potrivit, să intervină pentru a-i ajuta. Dacă ninge și un bătrân are nevoie de pârtie până la poartă, dacă are nevoie de medicamente și nu poate să ajungă până la farmacie, etc. Voluntarii Scărișoarei pot să intervină. Desigur, se pot face astfel de lucruri și cu asistații sociali, asistentul comunitar, dar cred cu convingere că schimbarea Scărișoarei va veni mai întâi de la schimbarea de mentalitate a noii generații”, a explicat edilul.

Liviu Tiugan a devenit cunoscut în urma unei alte acțiuni inedite, menite să prevină absenteismul școlar, impulsionându-i pe elevi plimbându-se prin școală pe hoverboard, premiul cel mare pentru cei cu prezență 100%.

DETALII: https://realitateaoltului.ro/2017/12/06/inedit-un-primar-pe-hoverboard-la-scoala-pentru-a-preveni-absenteismul/

Fața comunei se anunță schimbată până în 2020, Scărișoara numărându-se printre comunele din Olt cu cele mai multe proiecte aprobate pe PNDL2:  „Modernizare drumuri comunale în comuna Scărişoara, judeţul Olt” – 5.007.010 lei, Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Plăviceni – 1.172.235,68 lei, Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Scărişoara – 1.162.020,13 lei, Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Scărişoara – 3.745.030,56 lei.

Mai multe: https://realitateaoltului.ro/2018/01/04/la-scarisoara-drumurile-de-pamant-raman-doar-amintire-contract-semnat-cu-ministerul-dezvoltarii/