Veste mare pentru dinamoviști: Borcea revine la echipa de suflet

57

Gigi Becali a făcut marele anunț: Cristi Borcea revine la Dinamo.

„Am vorbit cu finul Borcea, a plâns de bucurie că l-au votat fanii într-un sondaj. O să intre în fotbal când iese din pușcărie. Ia încă trei inși cu el, o să fie patru. Și-a aranjat tot cu încă trei acționari, revine în fotbal. E posibil să rămână și Negoiță în acționariat. Unul din cei trei cred că mai e Badea. Nu știu cine mai e al treilea.

Cristi comandă, așa e el. Pare așa, superficial, indolent. Mă uimește, e ordonat, milimetric, totul calculează, totul pune la punct, pune în ordine. La Dinamo el comandă. Nu făcea numai ce voia el pentru că-i era jenă de Badea. Dar dacă s-ar fi ocupat numai el, cred că alta era treaba la Dinamo acum”, a spus Becali la PRO X.

Cristi Borcea a mai fost acționar la Dinamo din 1995 până în 2012, când i-a cedat acțiunile actualului finanțator, Ionuț Nergoiță, iar din martie 2014 se află în înschisoare, unde execută o pedeapsă de șase ani și patru luni pentru condamnarea din „Dosarul Transferurilor”. Borcea (47 de ani), rămas singura persoană rămasă în închiosare dintre cele opt condamnate, ar putea fi eliberat condiționat în curând.

În perioada când Borcea ocupa o funcție executivă la Dinamo (1998-2012), clubul a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe ale României.