Sâmbătă noaptea, alcoolul la volan n-a trecut de „filtru”: 10 permise reținute

191

20 de echipaje de poliție rutieră au fost prezente sâmbătă noaptea în trafic pe raza județului Olt. 10 șoferi care s-au urcat la volan băuți au rămas fără permis de conducere.

Razie de amploare în noaptea de sâmbătă spre duminică pe drumurile Oltului, vizați fiind șoferii care au consumat alcool înainte de a se urca la volan. La acțiune au participat 20 echipaje de poliție rutieră. „Cu această ocazie, au fost constatate 8 infracțiuni pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 4 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere sau cu dreptul de a conduce suspendat. Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere pentru consum de alcool.”, arată IPJ Olt.

Cei prinși la volan „aburiți” riscă să stea după gratii. „Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.”, avertizează IPJ Olt.

Polițiștii avertizează că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea asigurării siguranței în trafic.