Paul Stănescu, aviz favorabil pentru conducerea Ministerului Dezvoltării

72

Propus vicepremier și ministru al Dezvoltării și în cabinetul Dăncilă, Paul Stănescu a primit astăzi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Cu 35 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”, senatorul de Olt Paul Stănescu își păstrează fotoliul de ministru al Dezvoltării Regionale și portofoliul de vicepremier și în Guvernul Dăncilă. Astăzi, el a primit aviz favorabil.

În prezentarea făcută în cadrul audierilor, Stănescu s-a referit la asigurarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate în mediul rural.

„În perioada 2018 – 2020, Guvernul propune continuarea asigurării din bugetul de stat şi fonduri nerambursabile a sumelor necesare implementării pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate: sănătate – dispensar medical rural, centru medical de permanenţă; educaţie – şcoli, grădiniţe, creşe, apă-canalizare, conform cu ţintele obligatorii ale directivei europene; energie termică, electrică, iluminat public; transport; drumuri – modernizare şi reabilitare, atât drumuri judeţene, străzi, zone pietonale, poduri, pasaje, piste biciclete; salubrizare, conform cu ţintele obligatorii; cultură – cămin cultural; culte – reabilitare lăcaş de cult; sport – construcţia şi modernizarea de baze sportive pentru sportul de masă şi pentru sportul de performanţă; locuinţe – locuinţe sociale, locuinţe pentru tineri, locuinţe de serviciu pentru specialişti, clădiri cu risc seismic. Acest obiectiv va fi asigurat prin finanţarea cu prioritate a investiţiilor în pachetul minim 10 S, program prioritar – modernizarea satului românesc, precum şi prin prioritizarea şi comasarea tuturor programelor de finanţare a pachetului de bază într-un singur program numit PNDL, un singur minister integrator, ministerul pe care, probabil, că îl voi coordona în următoarea perioadă”, a explicat Stănescu.

Ministrul Stănescu a fost lăudat de colegii din PSD pentru prestația  „impecabilă”.

La finalul audierii, olteanul a repetat că îşi va da demisia în cazul în care se va redeschide urmărirea penală pe numele său în dosarul privind finanţarea echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt.

Pe această temă:

UPDATE/Stănescu: Îmi voi depune DEMISIA din Guvern dacă voi fi inculpat!