Astăzi a început înscrierea la BAC

57

Începând de astăzi și până pe 2 februarie, liceenii din anii terminali trebuie să se înscrie la prima sesiune a Bacalaureatului, probele de competențe urmând a fi susținute, în premieră, luna viitoare.

Astăzi a început înscrierea la bacalaureat, anul acesta probele de competențe fiind susținute în februarie, nu în vară odată cu probelor scrise, ca anii trecuți. Săptămâna aceasta, absolvenții de liceu din acest an sau ai unei promoții anterioare care nu au susținut sau promovat examenul se pot înscrie la prima sesiune a Bacalaureatului 2018. Trebuie știut faptul că cei care au fost prinși anul trecut copiind și au fost eliminați din examen nu se pot înscrie la această sesiune.

Pe 12-13 februarie va fi susținută evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 16, 19- 20 februarie evaluarea competențelor digitale – proba D, iar pe 21-22 februarie  evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Cursurile pentru clasele a XII-a/ XIII-a se încheie pe 25 mai. Prima sesiune a examenului de maturitate va continua în iunie, cu probele scrise: 25 iunie- română, 27 iunie- proba obligatorie a profilului, 28 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

Anul trecut, rata promovabilității în județul Olt a sărit de 65%.