Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, merge pe mâna lui Daea

51

Guvernul se schimbă, dar miniștri rămân. În marea lor majoritate. Printre cei care își vor continua activitatea se numără și Petre Daea. El a fost propus să preia portofoliul pe care tocmai l-a lăsat liber. În plus, Daea a primit și ,,undă verde,, de la Comisia pentru agricultură condusă de deputatul de Olt Alexandru Stănescu.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a primit aviz pozitiv în urma audierii în cadrul şedinţei comune a Comisiilor pentru Agricultură din Camera Deputaților și Senatului pentru a reveni în fotoliul abia eliberat. Ședința a fost prezidată de președinții celor două comisii parlamentare, de la Cameră și Senat.
,,Domnul Daea a fost un ministru foarte bun, extrem de aplecat asupra problemelor fermierilor. El a demarat o serie de programe menite să-i ajute pe fermieri săs e dezvolte și implicit să dezvolte agricultura românească. Am dat aviz pozitiv pentru a putea continua ceea ce a început,, a susținut Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Plenul Comisiei a avizat pozitiv candidatura lui Petre Daea pentru funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu 21 voturi pentru, 0 abțineri și 10 voturi împotrivă.

Aviz pozitiv au primit şi secretarul de stat de la Agricultură, Daniel Botănoiu, dar și Florin Barbu, directorul ANIF, şi Adrian Chesnoiu, directorul AFIR .