La 159 de ani de la Unire, se învață cu WC în curtea școlii. Oltul, pe locul 11 pe țară

142

2.418 unități școlare cu grupuri sanitare în exteriorul școlii a numărat ministrul Educației, care promite că în 3 ani de zile acestea vor deveni istorie.

Cu 59 de unități de învățământ care au WC în curte figurează Oltul în tabelul prezentat de către ministrul Educației Liviu Pop pe pagina sa de socializare. Astfel, Oltul ocupă locul 11 din cele 41 de județe, situația de la noi fiind asemănătoare cu cea din județul Buzău și departe de liderul topului- județul Vaslui – 389, dar și de „codașii” Mureș- cu două unități cu toaletă în exterior și Ilfov- 1.

În Romania sunt 2.418 unități școlare în această situație, la 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, potrivit ministrului Pop. „La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior.Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor”, promite Liviu Pop.