Ceaușescu ar fi împlinit mâine 100 de ani. Întâlnire la Casa Memorială

157

În urmă cu 29 de ani, pe 26 ianuarie era sărbătoare naţională. Poporul român îl sărbătorea, prin diverse festivităţi, pe „cel mai iubit fiu”. Mâine, nostalgii organizează o întâlnire la Casa Memorială din Scornicești.

Nicolae Ceauşescu s-a născut la Scorniceşti, într-o familie cu zece copii, iar mâine se împlinesc 100 de ani de la venirea sa pe lume. Deşi îşi serba ziua pe 26 ianuarie, zi în care a fost declarată naşterea în certificat, de fapt acesta se născuse pe 23 ianuarie, fiind înregistrat trei zile mai târziu, ca primul copil născut în 1918 la Scorniceşti.

Ceauşescu a fost şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, în 22 decembrie 1989. A murit la La 25 decembrie 1989, fiind judecat, condamnat la moarte şi executat împreună cu soţia sa Elena.

Deşi perioada comunistă este una de tristă amintire pentru mulţi români, sunt şi destui nostalgici care îi păstrează fotografia sau care se duc astăzi să aprindă o lumânare la cimitirul Ghencea unde este înmormântat sau la Scorniceşti. Manifestări de aducere-aminte și cinstire vor fi organizate și la Casa Memorială din Scornicești, de către membrii Partidului Socialist Român.

„Vineri, 26 ianuarie 2018, ora 11.00, ziua în care Nicolae CEAUȘESCU ar fi împlinit 100 de ani, membrii Partidului Socialist Român și-au dat întâlnire la Casa Memorială Nicolae Ceaușescu din Scornicești. Nicolae Ceaușescu a fost conducătorul statului român cu cele mai strălucite realizări în plan economic, social, financiar și diplomatic din istoria României. Merită să ne aducem aminte de unde a plecat!”, transmite PSR, printr-un comunicat de presă.

În anul centenarului Ceaușescu, în Capitală vor fi scoase la licitație mai multe bunuri din „Epoca de Aur”. Licitația va fi  organizată pe 31 ianuarie și cuprinde circa 300 de obiecte și fotografii, cu prețuri de până la 1500 de euro. Pe lângă afișe, fotografii și bibelouri vor fi scoase la vânzare și cizmele de cauciuc, basca de vânătoare aparținând lui Nicolae Ceaușescu, un taior de lux, blana de tigru, pantofii, pălăria și un plic al Elenei Ceaușescu, dar și alte obiecte.