Sute de persoane greu angajabile, încadrate prin programe speciale

130

Șase localități din județul Olt au beneficiat de programe speciale de ocupare oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, sute de persoane greu angajabile găsindu-și astfel un job.

Grădinari, Dăneasa, Movileni, Pârșcoveni, Corabia și Drăgănești-Olt sunt localitățile din județul Olt ale căror administrații au conștientizat problema șomajului în rândul locuitorilor lor și au solicitat anul trecut includerea într-un program special de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. ʺProgramul special se adresează comunităților greu angajabile. O echipă a agenției se ocupă special de localitățile respective, merge la primării și prezintă locuitorilor situația locurilor de muncă vacante, beneficiile privind încadrarea, subvenții acordate angajaților și angajatorilor, prime de încadrare, persoanele în căutarea unui loc de muncă sunt consiliate și mediate. Prin programele derulate anul trecut au fost încadrate în muncă 349 de persoaneʺ, explică Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.
Astfel, prin Programul special de ocupare a forței de muncă pentru comunitati cu număr mare de etnici romi, pentru localitățile Grădinari și Dăneasa, și-au găsit loc de muncă 31 de persoane, prin Programul special pentru localități din mediul rural, derulat la Movileni și Pârșcoveni, 46 persoane, iar prin Programul special pentru localități din mediul urban, Corabia și Drăgănești Olt, 272 persoane.
Anul trecut, prin AJOFM Olt au fost încadrate în muncă, în total, 9.013 persoane.