INCREDIBIL! Pacienți internați pe hol într-un spital din cauza lipsei de saloane

141

La Spitalul Clinic de Urgență Județean ” Pius Brânzeu” din Timișoara, mai mulți pacienți proaspăt operați și cu perfuzii puse, dorm pe hol, deoarece nu mai este loc în saloane.

Șeful Clinicii, cel care i-a internat, spune că nu sunt locuri în saloane, și de aceea pacienții stau pe hol, unde primesc tratamentul cu injecții, perfuzii, și acolo unde sunt nevoiți să ia și masa.

“Nouă ne-ar ajunge un număr de 35-40 de paturi şi am făcut solicitări pentru suplimentarea lor încă din anul 2014, inclusiv la Minister. În anul 2017, au fost operaţi 1.800 de pacienţi în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, peste 80% au avut nevoie de o intervenţie vasculară. Eu invit conducerea spitalului să vină în Policlinică sau în Urgenţe şi să facă triajul, să aleagă pacienţii pentru internare. Ceea ce nu înţelege conducerea spitalului este că medicina progresează”, a afirmat medicul Mihai Ionac.

 

Pe de altă parte, directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a declarat, luni, că potrivit unei analize realizate pe anul 2017, doar jumătate dintre pacienţi ar fi trebuit internaţi de urgenţă, restul putând fi programaţi. Astfel, Marius Craina l-a acuzat pe şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară că a creat un subiect “artificial” şi că, de fapt, Mihai Ionac poate folosi paturile libere de pe celelalte trei secţii de chirurgie din cadrul unităţii medicale.