Deputatul Marius Iancu şi manifestările dedicate Unirii Principatelor

79

Deputatul Marius Iancu este unul dintre puţinii parlamentari de Olt care au ales să fie alături de autorităpţile locale la manifestările dedicate Unirii Principatelor. El a luat parte la ceremonialul militar şi religios desfăşurat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din centrul municipiului Slatina.

Deputatul Marius Iancu s-a numărat printre sutele de olteni care au ţinut să marcheze împlinirea a 159 de ani de la unirea Moldovei cu Tara Românească alături de cei care l-au ales, în stradă, în centrul municipiului Slatina. Demnitarul a ales să-şi facă publice gândurile legate la această zi importantă pentru unitatea românilor şi pe pagina sa de pe o reţea de socializare. Iată mai jos mesajul postat de demnitar.

,,Ziua de 24 ianuarie sau Mica Unire este încă o dovadă că românii au dorit să fie uniți, să trăiască cu toții într-o țară mare, sub același steag, vorbind aceeași limbă, cântând același imn. 
Pe 5 ianuarie 1859, Moldova l-a ales ca domnitor pe Alexandru Ioan Cuza, iar pe 24 ianuarie, românii din Tara Românească făceau aceeași alegere, arătând lumii întregi ca idealul unirii este mai important decât orice. Votul și dorința lor de a face România mare trebuie respectate. 
Azi, la 159 de ani de la Unirea Pricipatetelor și la 100 de ani de la Marea Unire ar trebui să avem la fel de vie dorința de unitate și să credem în idealul strămoșilor nostri- o Românie mare, frumoasă și bogată”.