Încă două săptămâni de emoţii pentru Vâlcov şi Prina

247

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pronunţarea sentinţei în dosarul în care foştii primari ai Slatinei, Darius Vâlcov şi Minel Prina, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

8 februarie este data până la care magistraţii ICCJ au prelungit emoţiile foştilor edili ai Slatinei, care aşteptau astăzi sentinţa în dosarul întocmit în urma denunţului omului de afaceri Theordor Berna. Alătrui de Vâlcov ţi prina mai sunt judecaţi Lucian Şuşală (fost şofer al lui Darius Vâlcov şi director Imobiliare Consloc), Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

La termenul de pe 9 ianuarie, procurorul DNA a solicitat instanţei pedepse maxime, dar şi confiscarea bunurilor găsite la percheziţii, printre care trei lingouri din aur şi 172 tablouri.

Potrivit procurorilor anticorupţie, ” în perioada 2009 – 2010, în calitate de primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a acceptat promisiunea unui comision de 20% dintr-un contract pentru reabilitarea reţelelor de apă din cinci localităţi din judeţul Olt, primind în total suma de 6,6 milioane lei” .

Fostul edil al Slatinei şi ministru al Finanţelor a fost trimis în judecată în 2015.