Un șef al Poliției, trimis în judecată pentru șantaj și cumpărare de influență

109

Procuroriii DNA l-au trimis în judecată pe Ionuț Ifrim, șeful Sectorului Poliției de Frontieră, cu acuzația de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor DNA, în data de 28 aprilie 2017, Ionuț Ifrim, în calitate de șef al Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria. Ifrim ar fi luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

”În cursul lunii mai 2017, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, Ifrim a restituit suma respectivă în două tranșe. În noaptea de 20/21 mai 2017, acesta i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.