Prefectul îi plimbă pe șefii de deconcentrate să vadă… Dunărea iarna

188

Sala de şedinte a Primăriei Oraşului Corabia a găzduit, astăzi, în premieră, ședinta Colegiului Prefectural. În cadrul acesteia s-a făcut o analiză a stadiului implementării programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune la nivelul localităţilor din sudul judetului Olt.

Astăzi, începând cu ora 10 a avut loc o sedinta a conducerii Prefecturii Olt cu angajatii primariei Corabia, pentru ca mai apoi prefectul Silviu Neacșu să afle problemele corăbienilor care au dorit să-și spună doleanțele în cadrul audiențelor.

O oră mai târziu, a inceput, la sediul administrației corăbiene, sedinta Colegiului Prefectural. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a chemat pe directorii de deconcentrate la Corabia să… vadă Dunărea iarna și să discute celebrele raboarte cu care se delecta presa, la Slatina. Iată ce rapoarte au fost pe ordinea de zi:
Raport privind activitatea desfăşurată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt în anul
2017; Informare privind derularea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-
2023, la nivelul lunii decembrie 2017, în județul Olt, conform Hotărârii Guvernului
nr.640/2017; Stabilirea programului orientativ al şedinţelor de lucru ale Colegiului Prefectural pentru anul 2018; Informare privind proiectele autorităţilor administraţiei publice locale finanţate din fonduri europene şi de la bugetul de stat în cadrul programelor naţionale; Lucrările de întreţinere executate pe drumurile naționale din judeţul Olt în anul 2017 și valoarea acestora, precum şi lucrările ce urmează a fi executate în anul 2018 și suma estimativă a acestora; Atribuții și responsabilități privind gestionarea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală;

Prin aceste şedinte, Prefectura Olt doreste o armonizare a relației dintre cetățean și administrația publică, prin informarea directă asupra serviciilor furnizate de către instituțiile publice, precum și identificarea principalelor probleme administrative cu care autoritățile administrației publice locale se confruntă.