Spațiile publice, obligate să afișeze panouri privind pericolul la incendii

89

De acum înainte, orice cetățean va ști atunci când calcă pragul unei unități publice dacă aceasta este sigură, cu securitate la incendiu. Nemarcarea clădirii se sancționează cu amendă.

Până la 5.000 de lei amendă riscă de acum înainte proprietarii sau beneficiarii unor construcții publice care nu amplasează în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare și impun afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, alimentație publică și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu.

Potrivit IGSU, construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.