Părinții, consultați privind vacanțele elevilor

56

Părinții, elevii și cadrele didactice pot participa la realizarea structurii anului școlar viitor, completând un chestionar online în acest sens.

Ministerul Educației Naționale a lansat în consultare publică structura anului școlar 2018/2019, părinții, cadrele didactice și chiar elevii putând să-și spună părerea asupra duratei vacanțelor. Tot ceea ce trebuie să facă este să completeze un chestionar online, pentru care nu sunt solicitate date cu caracter personal, ministerul asigurând că răspunsurile sunt confidenţiale şi vor fi utilizate doar în scopul consultării.

Startul consultării a fost dat pe 18 ianuarie și se va încheia pe 24 ianuarie. Consultarea se adresează exclusiv elevilor, părinților și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Chestionarul conține 5 întrebări care vizează colectarea unor puncte de vedere referitoare la durata minimă a anului școlar, data de începere a acestuia, durata vacanțelor de iarnă și de primăvară, respectiv necesitatea vacanței intersemestriale.