Alexandru Stănescu și brandul românesc ,,Țara Mea,,

147

Kaufland România a lansat la finele anului trecut, alături de Cooperativa Agricolă Integrată „Ţara Mea”, primul program naţional pentru carne de porc sută la sută românească. La eveniment, pe lângă ministrul Petre Daea a fost prezent și deputatul de Olt, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, a participat la lansarea iniţiativei „Raftul Românesc” de către lanţul de supermarketuri Kaufland şi Cooperativa de Producţie Integrată „Ţara Mea”. El a declarat despre acest lucru că nu poate fi decât un semn bun pentru agricultura românească. Cât privește „Raftul Românesc”, acesta va fi alimentat cu carne de porc crescut cu cereale româneşti, într-un sistem apropiat de cel tradiţional, în ferme mici şi mijlocii. Suinele vor fi crescute fără soia modificată genetic, ci cu proteină din mazăre şi/sau lucernă, pentru a avea o carne savuroasă.

Mulți s-au întrebat ce caută demnitarul la lansarea unei inițiative private. Ei bine, puţină lume ştie că iniţierea cooperativei „Ţara Mea” este tocmai ideea deputatului de Olt, Alexandru Stănescu, scriu cei de la Ferma.