Percheziții soldate cu control judiciar și sechestru pe bunuri

160

17 percheziții în 6 județe și București, 14 audieri și un control judiciar este rezultatul acțiunii de ieri desfășurată de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul colegilor din județele vizate.

Cercetat că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A. și ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei, liderul romilor din Potcoava, Ion Toma, în vârstă de 41 de ani, administrator al SC Cronos Zorile SRL Potcoava, a fost ieri plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, acuzat de evaziune fiscală. 70 de polițiști din Olt și alte județe cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și Sibiu au efectuat ieri percheziții la sediile unor firme și domiciliile unor persoane din  București și în județele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov. În Olt, percheziții s-au efectuat în Drăgănești-Olt, Potcoava și Slatina.

“În urma activităților, au fost aduse la sediul IPJ Olt 14 persoane pentru a fi audiate. Au fost identificate documente de evidență contabilă și ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost aplicat un sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile până la concurența sumei de 500.000 de lei. Împotriva bărbatului de 41 de ani, din potcoava, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pe aceeași temă:

Mascații olteni bat la 17 uși de firme și domicilii din 6 județe și București. În Olt, percheziții în 3 orașe