Iohannis și-a dat acordul: Viorica Dăncilă, noul premier al României

139

Chiar dacă părea că nu se va lăsa ușor înduplecat, președintele României a acceptat propunerea alianței PSD-ALDE. Viorica Dăncilă va fi premierul României și astfel se marchează istorie în țara noastră: va fi prima femeie premier din istorie.

„În Parlament lucrurile sunt foarte clare, PSD-ul dispune de o majoritate. Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a anunțat Klaus Iohannis.

„Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea noului premier.

Am ascultat opiniile politicieilor. Am ascultat și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesajele de pe rețelele de socializare.

Sunt multe opinii, sunt multe argumente. Legate de politica partidelor, de politica internă, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit.

Ce fel de decizie e aceasta pe care trebuie să o iau? Trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar.

PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă di Parlament am desci să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări.

PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine.