Amenințări cu greva la una dintre cele mai mari companii din România

61

Sindicatul IT Timișoara – SITT anunță că mare parte dintre angajații uneia dintre cele mai importante companii din industria IT din România se pregătesc de grevă. Și asta pentru că managementul nu a venit cu soluții mulțumitoare cu privire la noul contract colectiv de muncă.

Așadar grupul francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT nu a reușit nici până acum să tranșeze problema noului contract colectiv, deși negocierile au început în septembrie anul trecut.

Conform sursei citate, managementul a înaintat până acum 3 oferte de contract colectiv de muncă care au fost supuse spre aprobare, prin vot, angajaților. Niciuna dintre acestea nu s-a apropiat de așteptările salariatilor și toate au fost refuzate. În decembrie, negocierile au ajuns la un blocaj, accentuat puternic de Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a Codului Fiscal, prin care Guvernul a impus un termen de 1 lună pentru derularea negocierilor. Următorul pas este încercarea concilierii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, pe 18 ianuarie, însă, dacă nu se ajunge la un rezultat satisfăcător pentru salariați, aceștia vor declanșa o grevă de avertisment, urmată de o grevă generală. Atos are în România circa 2.100 de salariați, majoritatea fiind în Timișoara. Compania are puncte de lucru și în Brașov. Iași și București, potrivit profit.ro.