Muncitorii nemulțumiți au forțat ușa și au spart un geam

205

Marți, la combinatului siderurgic din orașul Galați, în jur de 700 de angajați s-au strâns pentru a protesta, nemulțumiți de oferta salarială făcută de conducere în cadrul negocierii contractului colectiv de muncă.

Angajații au pătruns în interiorul întreprinderii și au s-au strâns în fața sediului administrativ după ce au forțat ușa și au spart un geam în urma înghesuielii.

Niciun reprezentant al instituției nu se afla de față, deci muncitorilor nu le-au fost ascultate nemulțumirile.

Vasile Crișan, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgic AMG, singurul sindicat reprezentativ din combinat, a declarat că protestul a fost unul spontan și cerea respectarea solicitărilor de majorare salarială cu 20%. Crișan a adăugat că sindicatul este pregătit să recurgă la toate mijloacele legale pentru a lupta cu administrația, dacă nu dă curs revendicărilor muncitorilor.

Administrația combinatului nu a oferit un comentariu cu privire la incidentul de marți. Într-un comunicat de presă, reprezentanții companiei au declarat că „ArcelorMittal Galaţi îşi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea combinatului dar şi viitorul slujbelor, în noua realitate economică”.