Panică la o grădiniță.Educatoarea a fost diagnosticată cu TBC iar doi copii sunt suspectați de aceeași boală

223

Copiii grădiniței din comuna Bucșani Dâmbovița au fost testați după ce educatoarea lor a fost internată în spital cu TBC.

În urma testelor la care au fost supuși copiii, medicii au constatat că doi dintre aceștia sunt suspecți că ar fi contractat boala. În prezent, micuții sunt internați la spital, în București.

Femeia fusese diagnosticată cu TBC și în urmă cu aproape șapte ani, dar a făcut tratament și s-a vindecat. În anul 2011, după ce a prezentat o adeverință medicală care arăta că se poate întoarce în colectivitate, educatoarea a intrat din nou în sistemul de învățământ, la 1 mai. Au trecut de atunci mai bine de cinci ani, iar boala a recidivat.

Femeia a fost diagnosticată pentru a doua oară cu tuberculoză în 22 decembrie anul trecut. Imediat, ea s-a internat la la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare de la Moroieni, județul Dâmbovița, iar părinții și copiii au fost alertați din vacanță. Cei 25 de preșcolari care mergeau la grupa de care se îngrijea educatoarea bolnavă au fost investigați de către medicul de familie și testați, iar analizele arată că doi dintre micuși sunt suspecți de TBC.