De 7 ani își caută mama dispărută fără urmă. Crede că a fost OMORÂTĂ și ARSĂ!

421

Elena Rotaru a dispărut fără urmă pe 17 noiembrie 2010. Deși rudele cred că bătrâna a fost omorâtă și arsă în casa unei vecine, autoritățile nu au putut lămuri de atunci și până acum misterul dispariției, dacă bănuiala familiei este întemeiată sau nu. De 7 ani, fiica Alexandra continuă să caute adevărul.

Dispariţia Elenei Rotaru, în vârstă de 72 de ani în 2010, din comuna Morunglav, satul Bărăşti, a lăsat în urmă multe întrebări care încă îşi mai caută răspuns și după mai bine de 7 ani. Fiica acesteia nu încetează să caute adevărul, convinsă că mamei i s-a întâmplat ceva rău și nu a plecat de acasă de bunăvoie. Pe 17 noiembrie 2010, bătrâna a fost văzută la cimitir îngrijindu-se de mormintele apropiaților, iar seara la o vecină. De atunci, nici urmă de Elena Rotaru. Parcă a înghițit-o pământul. „Am căutat-o împreună cu jandarmii şi poliţiştii peste tot, prin pădurea Saru şi prin toate cavourile din cimitir, dar nimic. După aceea, mai mulţi vecini mi-au confirmat că în curtea unei vecine a ars o noapte întreagă un foc mocnit. Am mers împreună cu poliţiştii, procurorul şi criminaliştii pentru a verifica pista spusă de către vecini. La casa acelei vecine am găsit o grămadă de cauciucuri în curte arse, iar pe pereţii casei şi în grajd foarte multe pete de sânge. Chiar au fost prelevate probe de sânge. Când am mers la acea bătrână acasă, aceasta era plină de negru de fum pe mâini şi-mi spunea întruna că nu ea a omorât-o, deşi eu nu pomenisem nimic de un eventual deces al soacrei mele. Mai multe vecine mi-au spus că au văzut-o pe soacra mea în compania acestei femei, dar ea a spus că a dus-o ba acasă, ba la biserică, părea incoerentă. Din câte ştiu eu, cele două nu se certaseră înainte, ba chiar erau rude mai depărtate. La câteva luni vecina a plecat din sat. Copiii ei au luat-o, şi asta m-a cam pus pe gânduri”, a declarat atunci Marian Ursu, ginerele bătrânei dispărute, declarație consemnată de presa locală.

Durerea pierderii mamei nu s-a stins, fiica Alexandra fiind în continuare măcinată de întrebări. Disperată, ea s-a adresat redacției noastre. “Acum când s-o pomenesc de 7 ani și nu ai și tu un mormânt să-i pui o lumânare, este sfâșietor. Ajutați-mă, vă rog din suflet! Noi am lăsat poliția să își facă treaba, dar au fost falși. Domnul procuror încearcă să schimbe dosarul din crimă în dispariție și ADN-ul îl contestă, deși în casa unde a fost văzută ultima dată au fost găsite suficiente probe, inclusiv sânge pe pereți”, declară Alexandra Ursu.

Autoritățile nu au reușit încă să facă lumină în acest caz.