Zeci de pietoni, sancţionaţi cu amendă de poliţişti

155

,,Recoltă” bogată pentru poliţiştii rutieri în urma acţiunii desfăşurată la finalul săptămânii. Aceştia au palicat peste 100 de sancţiuni şi au reţinut 13 permise de conducere. Actiunea i-a vizat pe şoferii care nu acordă prioritate de trecere şi pe pietonii care traversează strada la întâmplare.

Serviciului Rutier și Biroului Rutier Slatina au acționat vineri, cu nouă echipaje, pe raza localității pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

În urma activităților desfășurate, polițiștii de la Rutieră au aplicat 114 sancţiuni dintre acestea 46 au fost aplicate pietonilor şi au reținut 13 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public. Valoarea sancţiunilor aplicate a depăşit 30.000 lei.

Amenda pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor se sancționează cu amendă contravențională de la 580 de lei şi reţinerea permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.  Pentru pietonii care traversează neregulamentar amenda se ridică la 290  de lei.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, Cristian Bădiţă,  principalele cauze generatoare de accidente cu victime le reprezintă neacordarea de prioritate de trecere pietonilor și traversarea neregulamentară a pietonilor.