Scandalul din Poliţia Română e departe de a lua sfârşit. La noile inscrieri pentru un post, riscă să rămână fără candidați

137

Poliţia Română recurge la măsuri disperate pentru atragerea de personal. Au fost scoase la concurs 770 de posturi de poliţişti şi personal contractual atât în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), cât şi la inspectoratele de poliţie judeţene. Însă, cum un scandal de proporţii a pus stăpânire pe instituţie, poliţiştii au formulat un anunţ inedit pentru a convinge candidaţii să se înscrie.

“Ştim că în aceste zile meseria de poliţist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un poliţist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ţi facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar aşa, dar îţi promitem că, şi în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa. Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să ştii că din echipa Poliţiei Române fac parte oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au linişte până nu dovedesc că cei care au încălcat legea sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor”, informează un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.