Elevele Victorinei Bora au ,,spart gheaţa”. CSM a câştigat întâlnirea de la Roman

54

CSM Slatina a reuşit să-şi treacă în cont prima victorie. Deţinătoarea lanternei roşii a câştigat întâlnirea de la Roman, cu echipa locală, cu 30 la 27. Victoria a fost obţinută în urma unei evoluţii mult mai bune în repriza secundă. După minitul 35, în care gazdele au condus pe tabela de marcaj, elevele Victorinei Bora înscriu de patru ori consecutiv şi preiau conducerea.

Sportivele antrenate de Victorina Bora au obţinut astăzi o victorie la care nimeni nu a mai sperat. Potrivit presei locale, CSM Roman a început mai slab meciul, iar oaspetele au condus până la 5-7 în minutul 16, când, după un timeout cerut de antrenorul romașcancelor, Constantin Ștefan, CSM Roman întoarce jocul, 10-7, min. 22, intrând la pauză în avantaj, 13-11.

Gazdele au condus pe tabela de marcaj până la 16-14, în minutul 35, apoi au căzut inexplicabil. Fetele Victorinei Bora au simţit momentul şi au forţat jocul, marcând de patru ori consecutiv, 16-18, minutul 38, și nu a mai pierdut conducerea până la final. CSM Roman au ratat egalarea la 21 în minutul 44, când mingea trimisă de Ana Maria Simion din lovitură de la 7 metri a zburat peste poartă. A fost momentul de la care a început prăbușirea totală a echipei locale, care a fost condusă și cu cinci goluri pe final, 24-29, min. 56. La final, tabela de marcaj indica 27-30.

Iată mai jos fişa tehnică a partidei, aşa cum a fost ea redată de colegii de la Ziarul de Roman:

Au marcat pentru CSM Roman: Ana Maria Simion – 7 goluri, Boljevic – 5, Iovănescu – 4, De Sousa – 4, Stoleru – 2, Stănciulescu – 2, Popa – 1, Ferfolja – 1, Greta Simion – 1.

Au punctat pentru CSM Slatina: Andrei – 8, Ostase – 7, Lazăr – 6, Stoicănescu – 4, Popescu – 2, Rusu – 2, Constantinescu – 1.

Lovituri de la 7 metri: 5 pentru CSM Roman, 4 transformate; 5 pentru CSM Slatina, 3 transformate. Eliminări de 2 minute: 1 pentru CSM Roman, 1 pentru CSM Slatina.

Iată ce au declarat după meci cei doi antrenori:

„În primul rând, felicit echipa Slatinei, care a venit foarte motivată astăzi. Într-adevăr, trebuie să avem coloană vertebrală și să spunem că Slatina a fost peste noi, nu neapărat valoric, din punct de vedere al componenței lotului, dar din punct de vedere al dorinței și al determinării. Noi trecem printr-o perioadă grea, nu am reușit, se pare, în această pauză competițională, să aducem o revigorare a jucătoarelor. Am jucat la Vâlcea și am pierdut, deși am făcut acolo un meci mai bun decât astăzi. Azi am avut un joc și un randament slabe. Sunt supărat pe jucătoare pentru cum au abordat această partidă, în special în atac, unde nu am reușit să ne găsim soluții optime de a înscrie”, a declarat la finalul partidei antrenorul CSM Roman, Constantin Ștefan, conform Ziarului de Roman.

,,A fost un meci bun care s-a încheiat aşa cum ar fi trebuit să se întâmple şi în alte meciuri. Fetele au respectat în mare indivcaţiile primite, au fost mai atente la joc şi s-au concentrat asupra a ceea ce se întâmpla în teren, iar acest lucru s-a văzut şi în teren şi pe tabela de marcaj. Sper ca de acum în colo să începem să adunăm puncte şi, cu puţin noroc, în funcţie de jocul reyultatelor, să ne atingem obiectivul,, a susţinut antrenoarea echipei noastre Victorina Bora.