Dragnea şi-a găsit naşul. Ce om important a tras Tudose de partea lui

255

 

Nicolae Beg, primarul comunei Marga, președinte interimar al Filialei Județene Caraș-Severin a Asociației Comunelor din România, a dialogat cu reper 24 pe marginea actualei crize politice din rândul liderilor PSD, o criză care ar putea conduce la o nouă destabilizare a executivului României.  Conflictul politic pare întețit între președintele PSD Liviu Dragnea și prim-ministrul Mihai Tudose, stârnit fiind de „scânteia“ Carmen Dan, iar despre modul în care știe să facă jocurile „daddy“ Dragnea, cu siguranță am putut fi martori în cazul premierului Grindeanu.

Președinte cu titlu interimar al comunelor cărășene, Nicolae Beg consideră că după căderea guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu, o situație de același gen nu ar trebui sub nicio formă repetată. Evitarea unui nou episod Grindeanu nu are ca scop doar factorul decredibilizării imaginii social – democraților, ci o pierdere pentru primarii care au apucat să miște proiecte pentru comunitățile lor.

„Primarii, colegii mei din Caraș-Severin, au primit finanțări pentru proiecte, simțim că lucrurile se mișcă în teritoriu iar acest lucru se datorează într-o mare măsură modului eficient în care domnul prim-ministru a înțeles să acționeze. Pentru că probleme sunt multe, s-o recunoaștem și nu puține sunt drumurile pe care le facem cu eforturi numai de noi știute la București.

Din fericire nu am bătut drumurile degeaba, așa cum plecau pe vremuri alți primari și stăteau agățați pe cleanța câte unui minister. De aceea afirm cu toată sinceritatea, miniștri abordați de mine și colegii mei au arătat deschidere și mai mult decât atât, au demonstrat că vin în sprijinul soluționării problemelor comunităților noastre. Nu înțeleg, atunci, de ce trebuie, astăzi, din nou primarii să fie puși în fața unui conflict politic intern, pe care nu l-am generat noi și pe care nu îl dorim continuat, dar care poate conduce la schimbarea Guvernului condus de premierul Mihai Tudose?  De ce atunci când lucrurile în sfârșit se îndreaptă spre un făgaș bun, se creează acest scenariu al dezbinării? Cu toate acestea, atât eu, cât și colegii mei din A.Co.R. Caraș-Severin ne declarăm la unison sprijinul pentru guvernul condus de Mihai Tudose“, a ținut să puncteze primarul Nicolae Beg, președinte interimar al Filialei Județene Caraș-Severin a Asociației Comunelor din România.

La nivel național, tot mai mulți lideri PSD au cerut o ședință de urgență care să tranșeze conflictul dintre premierul Mihai Tudose și președintele partidului, Liviu Dragnea. Chiar astăzi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD pentru „a tranşa criza politică”. Firea susţine că indiferent de soluţia care va rezulta din şedinţa CExN, este categoric mai bună decât actuala instabilitate.