Parchezi „ca un bou”, primești amendă și puncte de penalizare

512

Tot mai mulți șoferi ignoră regulile rutiere și și-au făcut un obicei în a opri în stațiile Loctrans sau pe trotuar. Poliția Locală îi avertizează că sunt cu ochii pe indisciplinații în trafic, sancțiunile în acest sens ajungând la 725 de lei și puncte amendă penalizatoare.

Stațiile amenajate pentru transportul în comun pe strada Crișan, vis-a vis de Spitalul Județean de Urgență Slatina și B-dul AI Cuza- zona Fabra sunt locurile unde polițiștii locali întâmpină cele mai multe probleme pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal. În acest sens, polițiștii locali atenționează că sunt cu ochii pe toți cei care opresc sau staționează cu autoturismele în intersecții, pe trecerile pentru pietoni, pe prima bandă de circulație sau în stațiile amenajate pentru mijloacele de transport în comun. „Precizăm că în ultima perioadă, ne confruntăm cu astfel de probleme, unii dintre conducătorii auto, înțelegând să folosească în mod eronat, alveolele create special pentru mijloacele de transport în comun, fapt ce obligă conducătorii acestor vehicule, să oprească pentru coborârea și urcarea călătorilor pe banda de circulație a altor autovehicule. În astfel de cazuri, conform OUG nr.195/2002, sancțiunile sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permisul de conducere. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase sesizări cu privire la faptul că posesorii de autovehicule care opresc în stațiile mijloacelor de transport în comun, încurcă traficul rutier. Pe această cale, recomandăm conducătorilor auto să staționeze cu autoturismele doar în locurile special amenajate, astfel încât circulația rutieră și pietonală să nu fie îngreunată.”, declară Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

În primele 10 zile ale noului de an, efectivele Serviciului Public Direcţiei Poliţia Locală Slatina au aplicat 11 sancțiuni pentru opriri neregulamentare, 4 sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară, 9 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis, 2 sancțiuni aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis, 6 sancțiuni aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe străzile municipiului Slatina- lipsă autorizație specială de transport, 4 sancțiuni contravenționale aplicate pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și 4 sancțiuni aplicate pentru parcare pe trotuare amenajate.