Jandarm oltean, trimis în judecată de DNA. A cerut 60.550 lei pentru a intermedia angajarea unei persoane

285

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui jandarm oltean care ar fi cerut bani de la o persoană promițându-i angajarea.

Plt. maj. ZAMFIRACHE MARIN-AUREL, militar jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.  În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:  “În perioada martie – iulie 2017, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în mod repetat, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) bani și bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcții de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Mai mult, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influența pe care pretindea că o are, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în luna iulie 2017, a remis martorului o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca și colegi de tură, în data de 09 august 2017. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de către organele de urmărire penală de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel.”

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.