Teatru la Slatina, de Ziua Culturii Naționale

93

Slătinenii vor sărbători Ziua Culturii Naționale cu teatru. Actorii teatrului “Bulandra” vor aduce „Năpasta“ pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu.

Ziua Culturii Naționale va fi serbată în Slatina cu teatru, nu pe 15 ianuarie, ci a doua zi. Dacă artiști și meșteșugari de renume ai Oltului duc mândria portului și tradițiilor oltene peste hotare, la Sofia,  VEZI:

https://realitateaoltului.ro/2018/01/10/oltul-expune-obiecte-populare-si-face-demonstratii-de-olarit-la-bulgari/

în capitala Oltului se joacă teatru. În organizarea Primăriei municipiului Slatina, Centrului Cultural Eugen Ionescu și Asociației Culturale Center Inter Art, marți 16 ianuarie, la ora 18,30, actorii Teatrului “Tony Bulandra” din Târgoviște îi invită pe slătineni și nu numai la spectacolul „Năpasta“. În regia lui Cătălin Chirilă, vor urca pe scenă Delia Lazăr, Sebastian Bălășoiu, Bogdan Farcaș și Liviu Cheloiu. Intrarea la spectacol se face pe bază de invitație care va putea fi ridicată de la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu începând de vineri, 12 ianuarie, ora 13,00.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 și reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul Mihai Eminescu (1850-1889).