Sute de angajați la stat, învățați să acorde primul ajutor

79

Prefectura Olt lansează mâine un parteneriat încheiat cu CJ Olt, ISU Olt și Crucea Roșie Olt privind realizarea unor programe de pregătire la care să participe angajați din toate instituțiile publice deconcentrate din județ.

Sute de angajați din cadrul Prefecturii Olt, Consiliului Județean Olt și instituțiilor publice deconcentrate vor fi cursați GRATUIT, pe parcursul a doi ani de zile, pentru a deveni voluntari. Startul programului va fi dat mâine, la Instituția Prefectului județului Olt, parteneri fiind alături de reprezentanta Guvernului în teritoriu CJ Olt, ISU Olt și Crucea Roșie Olt.

„Proiectul este denumit generic VOLUNTAR (VOINȚĂ – OPERATIVITATE – LINIȘTE – UNITATE – NORMALITATE – TENACITATE – AJUTOR – RESPONSABILITATE).        Obiectivul general al proiectului îl reprezintă parcurgerea unor programe de pregătire, în mod voluntar, de către angajații instituțiilor publice din județ cu privire la: utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor în caz de cutremure de pământ, inundații, alunecări de teren, incendii sau la apariția unor urgențe medicale (fracturi, leșin, hemoragii etc), atunci când primele minute pot fi cruciale în salvarea unui om; implicarea în acțiunile de popularizare a mesajului preventiv; implicarea în acţiunile de ajutor umanitar. Considerăm că, după parcurgerea acestor programe, angajații instituțiilor publice vor fi pregătiți să ofere, în mod voluntar, un prim ajutor persoanelor aflate în dificultate, până la sosirea echipajelor specializate de intervenție. Primul ajutor reprezintă o serie de tehnici medicale simple pentru salvarea vieții, pe care un om obișnuit poate fi antrenat să le folosească în situații de urgență medicală, înainte de intervenția tehnicienilor în urgențele medicale sau a doctorilor”, declară Monica Țone, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Olt.

Astfel, la fiecare instituție publică, vor fi programate cursuri, primii pregătiți să fie voluntari fiind angajații Prefecturii Olt.