Ministerului Sănătății reacționează după refuzul medicului de a interna pacienta

45

Luni, la Antena 3, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Grasu a anunțat că a fost deschisă o anchetă în cazul medicului de la Spitalul Băicoi care a refuzat să interneze un pacient şi i-a rupt fişa medicală.

Medicul va profesa în continuare, după cum spune secretarul de stat iar dacă pacienta a fost internată și tratată, lucrurile sunt în regulă, din punctul său de vedere.

„În acest moment, pentru această pacientă de 87 de ani, care s-a prezentat pe data de 6 la Spitalul din Băicoi si care a fost redirecționată de la spitalul Băicoi către Spitalul de Urgență din Ploiești, noi am inițiat prin intermediul DSP din Prahova o anchetă atât la spitalul din Băicoi, cât și la spitalul din Ploiești. Trebuie să analizăm situația. În afara de asta, spitalul din Băicoi este un spital care are o secție de medicină internă, care din lipsă de personal nu are angajat un cardiolog și atunci competența este limitată în anumite cazuri. Sigur, atitudinea fiecărei persoane, mai ales când este vorba de medici, este o problemă de responsabilitate personală. Doamna doctor este de specialitate pneumolog. (…) Atitudinea respectivă o reprezintă pe doamna doctor. Noi am inițiat o anchetă și în funcție de ceea ce ni se va raporta de la DSP Prahova se vor lua decizii. (…) Din punctul meu de vedere, dacă pacienta a fost internată și tratată, lucrurile sunt în regulă.”, a spus Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o intervenție la Antena 3.

Cât despre limbajul medicului, secretarul de stat a subliniat că „aceea este o problemă de educație, de civilizație”.