98 de olteni și-au pus panouri solare, alți 161 mai au la dispoziție 10 luni

456

259 de olteni sunt beneficiarii programului Casa Vede Clasic sesiunea de finanțare 2016, ei semnând contractele până la finele anului trecut, iar mai bine de o treime instalând deja panourile solare.

Zece luni au la dispoziție oltenii care au semnat contractele de finanțare prin Casa Vede Clasic de a realiza lucrările de instalare a panourilor solare și să solicite la Agenția de Protecție a Mediului Olt decontarea cheltuielilor. 161 sunt în această situație. Potrivit APM Olt, 98 de beneficiari ai sesiunii 2016, acceptați la finanțare în urma verificărilor de anul trecut, au efectuat deja lucrările de instalare a panourilor solare și au depus și documentele în vederea decontării cheltuielilor.

La nivelul județului Olt, au fost depuse în total 288 dosare de finanţare din care 286 dosare de finanţare pentru instalare panouri solare şi două dosare de finanţare pentru instalare pompe de căldură. Suma totală alocată judeţului Olt pentru Programul Casa Verde Clasic 2016 a fost de 1.735.047 lei. După verificările efectuate în anul 2017 de Administrația Fondului pentru Mediu, din cele 288 de dosare depuse, 259 au fost acceptate și 29 au fost respinse.

Listele cu solicitanții din județul Olt, ale căror dosare de finanțare au fost aprobate și respinse, dar și listele cu contestațiile admise și respinse se regăsesc pe pagina de internet a AFM : www.afm.ro, domeniul Programe de finanțare – CASA VERDE CLASIC (persoane fizice).