26 dosare PENALE și peste 1 TONĂ petarde și artificii, bilanțul Sărbătorilor în Olt

54

210.000 bucăți obiecte de distracție confiscate este bilanțul acțiunii FOC de ARTIFICII desfășurată la nivelul județului Olt, zeci de persoane alegându-se cu dosare penale.

Sărbătorile de întâmpinare a lui 2018 s-au dovedit unele cu “scântei” pentru mulți olteni care au comercializat fără drept obiecte pirotehnice. Peste 1.100 de kg de obiecte pirotehnice au fost ridicate de polițiștii olteni, în cadrul acțiunii FOC DE ARTIFICII, polițiștii efectuând nu mai puțin de 84 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 19 societăți comerciale autorizate să comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.

“Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice  și au fost întocmite 26 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Totodată, au fost confiscate peste 210.000 bucăți obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, cântărind  1.133 kilograme.”, arată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cea mai mare captură din acest sezon a însumat 191.084 de obiecte cu conținut pirotehnic, cântărind aproximativ 1.000 kg, cu o valoare de circa 10.000 de lei. Aceasta a fost depistată de polițiștii Biroului de Ordine Publică Slatina și cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt, care au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Simian, județul Mehedinți, acesta fiind însoțit de un alt bărbat, de 36 de ani, din localitatea Drobeta Turnu-Severin, în autoturism fiind depistate mai multe obiecte pirotehnice, de diferite mărci și dimensiuni.