INCREDIBIL Un afacerist din Târgu Jiu a plătit interlopi pentru a-i ucide finul

667

Un om de afaceri din Târgu Jiu este cercetat de procurori pentru că ar fi plătit câţiva interlopi să-i omoare finul, pentru că i-ar fi luat o parte dintre clienţi.

Ion Șteaburdea, patron al unor numeroase case de amanet din Rovinari și Târgu Cărbunești, cu o avere impresionantă, a intrat în vizorul procurorilor pentru că ar fi comandat asasinarea finului său, Laurențiu Țavoc. Acesta are afaceri în acelaşi domeniu cu naşul său şi, în ultima perioadă i-ar fi luat o parte din clienți, lucru de neconceput pentru afacerist.

Procurorii susţin că omul de afaceri ar fi plătit câțiva interlopi ca să îl omoare pe finul său,  numai că interlopii i-au luat banii afaceristului și l-au avertizat pe Țavoc că nașul său a comandat asasinarea sa, iar acesta la reclamat la Parchet.

“În urmă cu un an și jumătate am deschis în Rovinari o casă de amanet, iar de atunci alt patron de case de amanet mă amenință că mă omoară. Îmi urmărește soția și fetița cu diverși interlopi. În luna iulie, anul trecut, a trimis trei interlopi să mă omoare. A plătit aproximativ șase sute de milioane de lei vechi să fiu omorât, mașina să fie incendiată și geamurile casei mele de amanet să fie sparte”, a susţinut Țavoc în sesizarea depusă la Parchet.

Sesizarea a fost însoţită şi de o înregistrare audio realizată de unul dintre interlopui, chemat de Șteaburdea pentru a-i reproșa că, împreună cu ceilalţi interlopi angajaţi să-i ucidă finul, i-au tras țeapă și în care le-a dat un termen de trei zile să-l omoare pe Țavoc, altfel să-i returneze banii.

,,Șteaburdea pune la punct un nou plan, iar în discuția cu interlopul îi reproșează că nu și-au făcut treaba și le dă indicații cum ar trebui să-l omoare pe Țavoc și îl asigură că în caz contrar o să-i lichideze pe rând pe ceilalți doi interlopi care l-au înșelat” a scris Tavoc în sesizare.

Iacă câteva pasaje din transcriere a înregistrării audio care a ajuns pe mâinile procurorilor şi care stă la baza cercetării afaceristului din Târgu Jiu:

„Ai zis că rezolvi treaba până alaltăieri. Deci tu dacă-l chemi noaptea, bă, Lau, tu ești în amanet? Îi spui că e ușa deschisă și gratiile deschise și e cineva în amanet. Atât îi spui. Când aude că-i deschis, el fuge să închidă, nu? Ce mare lucru. (…) Bă, ascultă-mă, noaptea e cel mai bine, în scară prins…să dai cu mașina în el? Păi de ce? Nu rămâne și mașina lovită și urme…tu băuși ceva, nu gândești? Când am dat eu cu mașina? S-a dus la Tg-Jiu dacă s-a dus (la poliție – n.n). Aici se duce degeaba. Și la Tg-Jiu degeaba se duce, dar el încearcă. Are filmări că a dat cu filmările după mine, fiind în mașină și nevastă-sa și fii-sa. Hai, mă, că știu eu, lasă-ți-l dracu de prost. Nu că eu bag pe alții să-l facă, eu nu-l iert, dar tu ai grijă ce vorbești cu el.

Să-l sune pe jegos și să i-o tragă în scară, să-i dea cu levierul în cap, peste picioare, unde-l prinde. Vezi că sunt camere. La H3 colo la noi, stai la colț…I-o dai în cap, să cadă din prima”.