ACCIDENT GRAV Cinci persoane au ajuns la spital cu diverse traumatisme

514

Un grav accident de circulaţie a avut loc în această seară, pe DJ 542 A, pe raza comunei Rotundă.  În urma impactului dintre două autoturisme, cinci persoane au ajuns la spital cu raumatisme grave la membre sau la cap.

Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.
,,În accident au fost implicate două autoturisme. Într-unul dintre ele se afla doar şoferul, un bărbat de 72 ani din Bucinişu, iar în celălalt patru persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, din comuna Rotunda. Din primele cercetări, se pare că şoferul în vârstă de 72 de ani nu a acordat prioritate de trecere autoturismului în care se aflau tinerii”, a declarat Alexandra Dicu
La faţa locului au intervenit două echipaje SMURD şi două de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. ,,Echipajele medicale au asistat șoferii celor două autoturisme, unul în vârstă de 72 de ani, cu traumatism cranio-facial și parestezii la membrele superioare și celălalt, în vârstă de 21 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la membrul inferior stâng și cei trei pasageri, unul în vârstă de 23 de ani, cu traumatisme la membrele inferioare și traumatism coloana vertebrală, cel de-al doilea în vârstă de 19 ani, cu traumatism cranio-cerebral și cel de-al treilea, în vârstă de 17 ani, cu fractură deschisă la antebrațul stâng”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Toate victimele au fost transportate la Compartimentul de Primire a Urgenţelor Caracal.
În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Victimele mvor fi audiate după ce starea sănătăţii lor va permite acest lucru.