240kg alimente depistate alterate la magazinele din Olt, o ordonanță de interzicere a activității

199

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a reținut în decembrie, în urma a 535 de controale efectuate în unitățile alimentare din județ, 240 de kg de alimente neconforme, care au fost incinerate.

Luna Sărbătorilor, în care comercializarea alimentelor specifice a fost una intensă, a fost atent monitorizată de inspectorii DSVSA Olt în privința calității produselor, fiind depistate din păcate numeroase deficiențe. 535 de controale au fost efectuate în abatoare, unități de procesare carne, unități de depozitare a produselor de origine animală și nonanimală, supermarketuri, restaurante, fast food-uri, grătare mici, laboratoare cofetărie- patiserie, magazine alimentare, târguri.

“Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea a 20 de amenzi contravenționale, în valoare de 50200 lei, 6 avertismente, de asemenea s-a emis 1 ordonanță de interzicere a activității, ca sancțiune complementară. S-au reținut oficial aproximativ 240kg produse alimentare- carne, preparate din carne, pește, produse lactate- care au fost dirijate către unitate de neutralizare, în vederea incinerării”, arată un raport dat astăzi publicității de DSVSA Olt.