Scărișoara, contract de finanțare semnat cu ministrul Stănescu

723

La peste 5 milioane de lei se ridică proiectul de modernizare a drumurilor din comuna Scărișoara, semnat recent de către primarul Liviu Tiugan , un proiect ce va schimba fața comunei.

“EVENIMENT: ASFALTĂM Com Scărișoara! Astăzi, 3.ian.2018, la Ministerul Dezvoltării AM SEMNAT Contractul de Finanțare în vederea asfaltării. Este cel mai IMPORTANT ACT semnat până în prezent de Primăria Scărișoara”, a anunțat bucuros edilul Liviu Tiugan pe pagina sa de socializare. Iar vestea a ajuns astfel la numeroși localnici și ei bucuroși că drumurile ce arată ca “după bombardament” și în care-și “rup mașina-n două” vor fi asfaltate.

Proiectul “Modernizare drumuri comunale în comuna Scărişoara, judeţul Olt” are o valoare de 5.007.010 lei și se va realiza cu bani pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Iar aceasta nu este singura investiție ce se anunță în comună. Scărișoara se numără printre comunele din Olt cu cele mai multe proiecte aprobate:  Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Plăviceni – 1.172.235,68 lei; Reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei cu program normal Scărişoara – 1.162.020,13 lei; Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Scărişoara – 3.745.030,56 lei; Modernizare drumuri comunale în comuna Scărişoara, judeţul Olt – 5.007.010 lei.

Finanțarea proiectelor a 109 autorități locale a fost aprobată în vară, printre ele numărându-se zeci de proiecte ce vizează infrastructura rutieră. În total, 206 proiecte din cele peste 500 depuse de autorităţile locale din judeţul Olt pe PNDL 2 au fost aprobate la finanţare, vizând drumuri, apă și canalizare, unități de învățământ sau unități sanitare. Valoarea acestora se ridică la aproape 825 milioane lei.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/07/26/drumurile-noastre-vor-fi-asfaltate-care-sunt-localitatile-ce-primesc-bani-pentru-infrastructura-rutiera/

Scărișoara numără circa 3000 de suflete, este formată din satele Plăviceni, Rudari și Scărișoara (reședința) și se află la 30 km de orașul Caracal și 75 km de Slatina.

S-a întâmplat la Scărișoara:

INEDIT Un primar pe hoverboard la școală pentru a preveni absenteismul