18 persoane și mai multe societăți, trimise în judecată de DNA

123

18 persoane fizice și două societăți comerciale au fost trimise în judecată de către DNA în legătură cu infracțiuni de obținere nelegală de fonduri europene (pentru construirea unor ferme de porci), în sumă de peste 1,5 milioane euro (1.557.115 euro), respectiv evaziune fiscală, aceasta din urmă cauzând un prejudiciu estimat la peste 800.000 lei.

Au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, următorii inculpați:

BĂLĂNICI LIVIU, administrator firmă, reprezentant în fapt al societății PANDORA IMPEX SRL.

 BĂLĂNICI CRISTINA, asociat în cadrul societății PANDORA IMPEX SRL.

VIZITIU SERGIU-CONSTANTIN, reprezentant al societății URBIS DESIGN SRL.

RABEI MONICA-MARIA, reprezentant al societății URBIS DESIGN SRL.

IONESCU IOAN-CRISTINEL și PÂNZARU COSTEL, reprezentanți ai unor firme, pentru săvârșirea de către fiecare a infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false.

MARICIUC OVIDIU, PEPINE MIRCEA, SÎRGHI IRINA, reprezentanți ai unor firme, pentru săvârșirea de către fiecare a unei infracțiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

RADU GEORGE-CIPRIAN, manager de proiect, ȚUGUI VASILICĂ, economist, PĂDURARU ION, președinte al unei cooperative agricole, NICOLAU GABRIEL(acesta din urmă în lipsă), pentru săvârșirea a câte 2 (două) infracțiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

SANDU MIHAELA, pentru săvârșirea a 2 (două) infracțiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

STĂNESCU DĂNUȚ, STĂNESCU FERDINAND, STĂNESCU DRAGOȘ și MUNTEANU GAGARIN, pentru săvârșirea de către fiecare a unei infracțiuni de complicitate la evaziune fiscală.

PANDORA IMPEX SRL și URBIS DESIGN SRL, persoane juridice, fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.