Misterioasa lumină de pe cer, vizibilă și din Olt de Crăciun. La noapte, ploaie de stele

372

O lumină sferică misterioasă a putut fi zărită pe cer în noaptea de Crăciun din mai multe zone ale țării, dar și ale lumii. Misterioasa lumină a fost observată și de cetățeni din Olt.

Cetățeni din Focșani, Bihor, Ilfov, Snagov, Râmnicu-Sărat, Chișinău sau din Rusia, Polonia, Austria, Grecia au putut zări și unii fotografia o lumină misterioasă apărută pe cer, în noaptea de Crăciun. Lumina a fost vizibilă și din  județul Olt, fenomenul misterios fiindu-ne dezvăluit de un cetățean din comuna Morunglav. Omul a crezut că este vorba de o cometă și a rămas surprins când a văzut la televizor că a fost vizibilă din mai multe colțuri ale lumii și că nu i se găsește o explicație. “A fost o pată de lumină ce semăna cu cea a unui metorit sau satelit. Chiar le-am arătat copiilor că deasupra pădurii cade o stea”, ne-a dezvăluit olteanul.

Dacă unii cred că este vorba de o cometă, alții spun cu tărie că a fost un OZN sau o dronă, iar alții spun că ar fi o rachetă. Mulți au crezut că este vorba de stația Tiangong-1, ce nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experții sunt de părere că obiectul de 8,5 tone se va prăbuși pe Pământ la începutul anului 2018, indicând drept locuri unde ar putea cădea bucăți ale navei nedezintegrate în atmosferă în Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria sau Grecia.

În această noapte, se anunță ploaie de metoriți deasupra României, după ora 22 până dimineaţǎ. Cei care vor observa cerul vor putea vedea aproximativ 20-25 de “stele cazătoare” pe oră. Specialiștii Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” din București spun că este unul din cei mai puternici curenţi de meteori, producând, în timpul maximului între 100 şi 140 de meteori pe oră. Vot putea fi văzuți cu ochiul liber, însă meteorii sunt slabi ca strălucire, fiind nevoie de un cer curat, fără lumini.