Cinematograful Central din Caracal, preluat de primărie

488

Consilierii locali au aprobat preluarea de către Primăria Caracal de la RADEF România Film a Cinematografului Central. Administrația municipală intenționează reabilitarea și modernizarea clădirii aflate în ruină.

Nu mai rulează de câțiva zeci de ani niciun film la cinematografele din Caracal! Dacă Cinema Flacăra a fost restituit fostului proprietar, în privința Cinema Central se anunță renașterea. Preluarea prin contract de comodat în folosință gratuită a clădirii și intenția de a investi astfel încât și romanațenii să poată urmări filme pe marele ecran în orașul lor a fost anunțată recent de către primărie pe pagina de socializare. Propunerea edilului Liviu Radu a fost aprobată de către consilierii locali în ședința din decembrie, primăria preluând astfel de la RADEF „România Film” Cinematograful Central din oraș pentru minimum 20 de ani.

“Cu ceva timp în urmă, pe când era domnul Anghel primar, s-a pierdut foarte uşor Cinematograful Central. Primăria a avut de ales dacă mai ţine aceste cinematografe sau nu. S-a hotărât atunci, prin consilierii care erau atunci să le dăm la România Film. Acum, nu mai vor să-l cedeze aşa uşor, deşi este o lege care spune că le pot ceda către administraţiile publice locale. Este vorba doar despre Cinematograful Central pentru că celălalt, Flacăra, a fost restituit fostului proprietar şi n-avem acces la el. Suntem în discuţii cu cei de la România Film să ne cedeze şi să facem o investiţie serioasă, să facem ceva pe modelul celui de la Slatina – săli de cinematograf, sală de teatru”, a subliniat primarul.

Fostul Cinema Flacăra