Sub influenţa lui Bachus, un bărbat şi-a anunţat sinucuderea, la cumpăna dintre ani

168

Un bărbat din Slatina în loc să-şi sune rudele pentru a le face urări le-a anunţat că se va sinucidere. Speriate, acestea au renunţat la petrecere şi au sunat la 112. Mai bine de 11 ore l-au căutat salvatorii pe bărbat, în zadar. Efortul lor a fost întrerupt de un telefon. Rudele care au anunţat tentativa de suicit au anunţat revenirea acasă a bărbatului care a făcut, sub influenţa alcoolului, o glumă macabră.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Slatina a ales să-şi bage rudele în sperieţi chiar de Anul Nou. I-a sunat şi i-a anunţat că nu mai vine la petrecere şi că se sinucide. Speriate, acestea au sunat la 112 şi au cerut ajutorul salvatorii. Mai multe echipaje au început imediat căutarea. Misiunea s-a încheiat nu cu găsirea bărbatului, ci după ce el a revenit printre rude.

 

,,Totul a început, după ora 00.00, când un apelant la 112 a anunțat că un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, amenință că se sinucide. Mama bărbatului a anunțat evenimentul, precizând că este posibil ca acesta să fie în zona barajului Moșteni și că este plecat cu autoturismul personal. La locul indicat s-au deplasat pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, un peridoc și o barcă pneumatică. Echipajul a desfășurat acțiuni de patrulare pe malurile barajelor Moșteni, Arcești și Slătioara, până în jurul orei 11.30, când rudele bărbatului au revenit cu apel și au anunțat că acesta s-a întors la domiciliu”, a explicat Alin Băsășteanu.