Pregătiri pentru Zilele Slatinei. Iată programul manifestărilor

1461

Consiliul Local Slatina se va întruni joi, 4 ianuarie, în prima ședință din acest an pentru a aproba programul manifestărilor dedicate împlinirii a 650 de ani de la prima atestare documentară a municipiului. Acestea vor avea loc între 20 și 24 ianuarie și vor cuprinde o serie de evenimente culturale dar și ,,Gala Laureaților”.

Iată care este programul manifestărilor conform proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării aleşilor slătineni:

În prima zi, sâmbătă, 20 ianuarie 2018,  la ora 10.00 are loc deschiderea oficială a manifestărilor. Aceasta se desfăşoară pe platoul din faţa Primăriei municipiului Slatina şi va cuprinde: intonarea imnului României şi pe cel al municipiului Slatina de către Fanfara Lyra Band şi Corul Symbol; susținerea de alocuţiuni de către prefectul  judeţului  Olt,  preşedintele  Consiliului  Judeţean  Olt, primarul municipiului Slatina şi directorul Arhivelor Naţionale Olt. Cu această ocazie se va dezveli o placă comemorativă şi va fi prezentat documentul oficial de atestare istorică a Slatinei, adus în premieră de la Arhiva Naţională.

Între orele 11.30 şi 12.00, pe Esplanadă va avea loc lansarea a 650 de baloane cu inscripţia “Slatina 650” şi se vor amplasa în zonă literele 3D amplasate , care formează ”Slatina 650”;

În paralel, începând cu ora 9.00, Centrul Cultural “Eugen Ionescu”, Sala mare de spectacol, se va desfăşura Gala Laureaţilor – Gala Campionilor. Elevii, profesorii, sportivii şi antrenorii din instituţiile de învăţământ cu rezultate deosebite în 2017 vor fi răsplătiţi de municipalitate, ca în fiecare an. Începând cu ora 17.00, Corul Symbol va susţine la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” un concert extraordinar. Programul primei zile va continua de la ora 18.30  cu o defilare cu torţe, la care vor lua parte circa 200 persoane (militari, jandarmi, pompieri, poliţia locală). Aceasta se va desfăşura pe traseul: bulevardul A.I. Cuza – Esplanadă, cu pornire de la ”Royal” – str. Primăverii. Ziua se va înceia cu un spectacol spectacol de muzică, jocuri de lumini şi lasere la scenă şi foc de artificii pe Esplanadă, începând cu ora 19.

Duminică, 21 ianuarie 2018, în a doua zi a manifestărilor va avea loc ”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”, începând cu ora 17.00.

În cea de a treia zi, luni, 22 ianuarie 2018, începând cu ora 11:00, va avea loc lansare filmului documentar “Vârstele Slatinei” realizat de Aurelia Grosu, doctor în istorie.

Filmul se va difuza la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în două serii: ora 12.00 – ora 14.00: seria I – vizionare film documentar “Vârstele Slatinei” iar între orele18.00 – 20.00: seria II – vizionare film documentar “Vârstele Slatinei”. Concomitent, începând cu ora 14,00, va fi redeschisă expoziţiei ”Istorie şi cultură a oraşului Slatina” la Muzeul Județean Olt;

Marți, 23 ianuarie 2018, programul va continua cu ”Gala Laureaţilor – Gala Seniorilor”, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” , începând cu ora 17.00. Vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Pe 24 ianuarie 2018, vom avea program dedicat Zilei Unirii. Acesta va începe la ora 9.45 cu un ceremonial militaro-religios – depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi vor continua de la ora 11.00 cu Hora Unirii, momente artistice dedicate Zilei Unirii, susţinute de Ansamblul Profesionist ”Doina Oltului”, pe Esplanada Slatina.