De Crăciun, un profesor de religie a confundat tribunalul cu biserica. Află unde s-a întâmplat

320

Conducerea unui liceu din județ a fost dată în judecată pentru că a refuzat să furnizeze informații publice, în baza Legii 544. Cauza se află pe rolul Secției a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Olt. Autoritățile susțin că bărbatul îi terorizează pe angajații liceului cu tot felul de solicitări, din dorința de a se răzbuna că nu a mai fost acceptat la catedră.

Marian Doru Badea le cere magistraților Tribunalului Olt să oblige conducerea Liceului Teoretic ,,I.Gh. Roșca,, din Osica de Sus să-i furnizeze, în baza Legii 544, o serie de informații publice. Cererea a ajuns pe rolul Secției a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Olt înainte de Crăciun și poartă numărul 5081.

Petentul este un fost angajat al unității de învățământ. El a fost titular pe catedra de religie până acum 5-6 ani. Contractul i-a fost desfăcut pentru că nu i-a mai fost acordat avizul de către Episcopia Slatinei și Romanațiului și, în plus, la adresa sa au fost o serie de sesizări privind atitudinea necorespunzătoare la adresa propriilor eleve, care au dus la cercetarea desciplinară.

Bărbatul, de fel din Pleșoiu, a dat în judecată liceul din Osica de Sus și a pierdut, fiind obligat să achite 3.000 de lei cheltuieli de judecată pentru cele două instituții. Conducerile acestora nu au pus în executare sentințele până acum pentru că au fost sărbătorile de iarnă. o vor face, însă, în primele zile lucrătoare ale lui 2018.

Angajații Liceului Teoretic ,,I.Gh.Roșca,, din Osica de Sus sunt deranjați aproape zilnic de bărbat care solicită tot felul  de informații, unele care nu au niciun fel de legătură cu speța sa. Uneori, pentru a scăpa de șicanele sale, aceștia apelează la ajutorul polițiștilor. Ei iau în calcul, pentru 2018, să obțină un ordin de restricție.