Dr. Păunescu: Vaccinarea ar trebui să fie obligatorie!

113

Unul dintre cei mai renumiți și bine cotați medici pediatri din Slatina susține vehement obligativitatea vaccinării copiilor. Dr. Valerică Păunescu declară că sunt aberante reacțiile lansate în spațiul public.

Legea vaccinării a provocat discuții aprinse între tabăra ce susține obligativitatea imunizării și cea a celor care nu doresc injectarea “cu foța”, ducând chiar la proteste în stradă. Ea a trecut de Senat, însă s-a proptit la Camera Deputaților, for decizional, termenul de 1 ianuarie 2018 lansat privind intrarea în vigoare fiind eliminat.

Proiectul Legii vaccinării prevede consimţământ pentru imunizare ca fiind dat,  neprimirea în colectivitate a copiilor nevaccinați, sancțiuni pentru părinții care refuză imunizarea copiilor. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

În timp ce somități ale medicinei arată că vaccinarea reprezintă intervenţia medicală cu cel mai înalt grad de eficienţă din istoria omenirii, tabăra opusă critică dur injectarea cu forța, solicitând dreptul de a alege riscul asumat pentru eventuale efecte adverse ale vaccinurilor și solicită răspundere penală pentru producătorii de vaccinuri.

Unul dintre medicii care militează pentru vaccinarea obligatorie, cu o carieră în spate dedicată pediatriei de 35 de ani, este dr. Valerică Păunescu. Medicul oltean susține obligativitatea imunizării, arătând că aceasta este singura cale ca micuții să nu sufere de boli grave care le pot pune viața în pericol, dar și că reacțiile adverse despre care se vorbește în spațiul public sunt aberante.

“Dintotdeauna am luptat pentru vaccinare, am făcut eforturi și am mobilizat ori de câte ori a fost nevoie colectivitatea de care eu am răspuns, am mers în teren și am făcut și puncte de  vaccinare atunci când au fost situații de calamitate. Este singura metodă de profilaxie sigură a bolilor pentru care s-a inventat vaccinul. Să nu uităm că sunt eradicate boli în lume tocmai prin vaccinare, iar cei care contestă sunt în afara subiectului, nu sunt profesioniști. Sunt chiar formatori de opinie ce lansează pe piață reacții din ce în ce mai aberante ale vaccinărilor și nu am înțeles de ce. Nu, nu sunt reacții! Sunt de tip local, cele de tip general, dar în decurs de 24 – 48 până la 72 de ore și mai mult de atâta nu! Părinții nu au de ce să se teamă! Se vaccinează copii în toată lumea. În anumite țări, au măsuri foarte drastice pentru cei care nu își vaccinează copiii, cu amenzi foarte mari, sunt reținuți copiii și neacceptați în colectivitate. Nu știu de ce unii părinți se împotrivesc pentru că sunt numai beneficii în ceea ce privește vaccinarea copiilor”, ne-a declarat dr. Păunescu.

Mai puteți citi:

Dr. Păunescu, 35 de ani în slujba sănătății a mii de copii

De menționat că peste 3000 de copii din Slatina sunt supravegheați de către pediatrul Valerică Păunescu, sute de copii având între 0 – 1 an, vârstă la care se fac vaccinări importante.

Recomandăm și:

Dr. Păunescu părăseşte Slatina! Se retrage la munte